Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Resa med tåg i Europa

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Det finns många spännande sätt att resa med tåg i Europa. Här listar vi några häriga alternativ för dig att välja mellan.

Beroende på vilka tåg du väljer och i vilket land kan du upptäcka oslagbar natur i Europa. Även de lite äldre tågen har sin egen charm och kan få dig att känna att du åker tillbaka i tiden några decennier.

InterRail-pass

Interrail-pass är för dig som är medborgare eller lagligt bosatt i ett europeiskt land. Interrail-passet dig stor flexibilitet. Dessutom reser två barn (0–11 år) gratis med en vuxen, och hela anslutningsresan ut ur och in i Sverige ingår.

Här kan du se hela tågkartan för InterRail (PDF) eller läsa mer på InterRails webbplats.

  Eurail-pass

  Eurail-pass gäller för alla medborgare i hela världen och är perfekt för resenärer som vill utforska flera länder. Med ett Eurail-pass kan du resa obegränsat under en viss tidsperiod inom det europeiska järnvägsnätet. Res genom Europa med en enda biljett som täcker 33 länder, utan en fastställd rutt och med flexibelt startdatum.

  Läs mer på Eurails webbplats här.

  Bernina Express i vackra Schweiz

  Bernina Express (Schweiz) är en naturskön tågresa som tar dig genom de schweiziska alperna och över Berninapasset. På de högst belägna järnvägsspåren i Europa och de brantaste i världen, tar Bernina Express sina passagerare på en unik resa genom 55 tunnlar och över 196 broar. Från Schweiz äldsta stad genom vildromantiska raviner, förbi spektakulära konstruktioner som Landwasser Viadukt, upp till de eviga isarna på glaciärerna och tillbaka ner till palmerna i den italienska staden Tirano: ingen annan alpin korsning är så spektakulär. De moderna panoramavagnarna erbjuder förstklassig resekomfort och låter den imponerande landskapet verka nästan inom räckhåll.

  Läs mer på Rhaetian Railways webbplats här.

  Nightjet Europa

  Nightjet Europa är verkligen ett utmärkt alternativ för dig som inte vill slösa tid och hellre reser när du sover. Här kan du resa på natten i deras sovvagnar, sovvagnskupéer och dagsvagnar, vilket möjliggör en avkopplande resa så att du är helt utvilad när du når din destination. Det är verkligen ett fantastiskt alternativ som finns tillgängligt i Europa.

  Läs mer på Nightjets webbplats här.

  Paketresor med tåg i Europa

  Om du letar efter färdiga paketresor med tåg i Europa, finns det flera utmärkta alternativ tillgängliga hos flera svenska researrangörer. Att välja en färdig paketresa har många fördelar. Du behöver inte söka efter egna rutter genom Europa, och du når en destination där allt är förberett för dig.

  Här listar vi några researrangörer som erbjuder paktetresor med tåg:

  • Grandtours ebjuder riktigt många fina alternativ genom hela Europa. Utöver Europa erbjuder de även en spännande tågresa genom Marocko.
  • Kilroys tågresor tar dig till platser dit de stora turistmassorna inte når och där engelska sällan används. För den äventyrlige kan detta vara en trevlig utmaning, och de är mer än villiga att hjälpa dig att lösa tågbiljetter som passar dina resdatum. Riktigt spännande!

  Taggar till artikeln