Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Fullmakt bil utomlands gratis

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Klicka på bilden för att köpa fullmakten hos Utrikesgruppen.

Planerar du att köra en annan persons bil utomlands kan du skaffa en fullmakt. Intyget styrker att du har rätt att framföra bilen i andra länder.

Fullmakt för bil utomlands har en kostnad som erbjuds här och kan inte skaffas gratis. Det kan finnas någon privatperson eller webbplats online som erbjuder fullmakten gratis, men det kan vara mallar som inte är juridiskt korrekta. Vi rekommenderar alltid att du skaffar en korrekt fullmakt för att köra bil utomlands för att slippa bekymmer under resan.

Vanliga skäl till att myndigheter i olika länder kontrollerar förarens rätt att köra någon annans bil utomlands är oftast för att minimera riskerna med att stulna bilar körs in i länderna. Ett annat skäl är också fordonsregistrering. Många kör lånade bilar under långa perioder i andra länder utan att betala fordonsskatt, vilket är olagligt.

Använd officiellt erkända aktörer

För din säkerhet är det bra om du använder internationellt erkända aktörer när du beställer fullmakt för att köra bil utomlands. Tänk inte så mycket på att fullmakten ska vara gratis. Oftast är det som är gratis också det sämre alternativet. Gå alltid på det bästa alternativet, ibland får det kosta lite men då är man på den säkra sidan.

Vi rekommenderar att du använder Utrikesgruppens mall för fullmakt då du ska köra annan person bil utomlands.

Så skriver du en fullmakt bil utomlands

Utrikesgruppen är en organisation som bland annat bedriver diplomati, utrikespolitik och ambassadservice. De erbjuder också hjälp och råd till svenskar utomlands. Du kan använda dig av Utrikesgruppens fullmakt online. Handläggningen sker inom 30 minuter. Du får fullmakten skickad till den e-postadress du anger i din beställning.

Följ dessa tre enkla steg:

  1. Här beställer du fullmakten
  2. Fyll i alla uppgifter
  3. Du får fullmakten skickad till din e-post

Taggar till artikeln