Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Cykla med barn

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Att cykla med barn är en riktigt bra utmaning och ett utmärkt sätt att få både vuxna och barn att vara fysiskt aktiva. Det krävs lite för att börja cykla och det är en bra investering i livet att börja så tidigt som möjligt.

>Reser du med barn utomlands – glöm inte föräldramedgivandet!

Det finns många fördelar med att cykla med barn. Med cykling kan man upptäcka flera saker som man vanligtvis inte skulle göra med andra fordon. Man kan uppleva området mycket närmare med en cykel och man kan möta många människor på vägen.

Cykling främjar dessutom en mycket viktig sak och det är hälsan. En början med en hälsosam livsstil redan från ung ålder förbättrar konditionen och styrkan hos barnen. Som förälder är det viktigt att aktivera barnen så mycket som möjligt.

Utforskning med cykel

Cykling möjliggör utforskning av destinationen på ett mycket mer detaljerat sätt än till fots eller med bil. Det går inte för snabbt och det går inte för sakta, vilket är en perfekt kombination för att upptäcka mer av platsen man besöker. Att kunna göra det med sina egna barn blir dessutom svårslaget!

Att cykla runt en destination blir en lärorik upplevelse för barnen. De kan lära sig om olika platser, kulturer och sevärdheter samtidigt som de får en känsla för riktningar och kartläsning runt om i naturen.

Hyr cykel utomlands

Att hyra en cykel till barn och vuxna utomlands är sällan ett problem. Det finns oftast många företag som erbjuder olika cyklar, allt från mountainbikes till landsvägscyklar. En mountainbike fungerar alltid och på alla underlag.

För att börja cykla på din destination behöver du bara hyra en cykel på plats. Kom ihåg att även hyra en hjälm för extra säkerhet. Ett enkelt sätt att hitta företag som hyr ut cyklar är att använda Google Maps och söka efter ”Rent a bike”. Där kan du hitta närmaste företag.

Taggar till artikeln