Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Bästa mäklare i Spanien

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Om du letar efter kunniga och erfarna svenska mäklare i Spanien, så har du hittat rätt. Här listar vi topp alternativen ”de bästa mäklarna i Spanien”.

När du planerar att köpa hus eller lägenhet i Spanien är det viktigt att du etablerar kontakt med kompetenta mäklare. Med professionella mäklare säkerställer du en tryggare affär.

När du väljer en mäklare finns det flera viktiga aspekter att ta hänsyn till för att du ska känna dig trygg före, under och efter ditt köp. En sådan mäklare ska bland annat besitta professionell etik.

Vad kännetecknar en bra mäklare?

En bra mäklare är professionell i sitt bemötande och arbetssätt. Mäklaren ska ha djupgående kunskap om den lokala marknaden, inklusive priser. En duktig mäklare ska förstå köparen och säljarens behov och effektivt kommunicera mellan dem. Det är också väldigt viktigt att en mäklare är ärlig på alla sätt och vis.

Det är till stor fördel om mäklaren har ett stort kontaktnät, från att känna några byggherrar till alla andra inom branschen. Slutligen är en bra mäklare en person som är serviceinriktad, anpassningsbar och pålitlig med mycket integritet. Att vara pålitlig är grundläggande.

Slutligen krävs det att en mäklare har tålamod och är uthållig, detta eftersom bostadsaffärer ofta kan ta tid. Det är viktigt att en bra mäklare är villig att driva affären framåt genom hela processen, till fördel för alla inblandade parter.

Topp 8-listan

Samtliga på denna lista är svenska mäklare som är verksamma i Spanien. Listan har sammanställts med bedömningar av hur varje mäklarfirma har hanterat sina kunder, inklusive recensioner och annan relevant information. Generellt sett kan vi erkänna att varje mäklarfirma är mycket kompetent.

1. Homenetspain

Homenetspain är den mest personliga mäklarfirman i Spanien, vilket gör att de sticker ut från de ”större aktörerna”. Här blir du som kund bemött på ett utmärkt sätt. De har hög kännedom om sina lokala områden och får högsta betyg av sina kunder. Läs mer om dem här.
Webbplats: Homenetspain.

2. Bjurfors

En stor aktör i Sverige som även har etablerat sig på ett skickligt sätt i Spanien. Här kan du vara säker på att allt hanteras enligt regelboken.
Webbplats: Bjurfors.

3. Svensk Fastighetsförmedling

Har flera lokala experter som är bosatta i Spanien. De är experter på vad de gör. Här kan du känna dig trygg när du gör en affär.
Webbplats: Svenskfast.

4. Svenska Mäklarhuset

Deras professionalism och lokalkännedom är avgörande i Spanien. Många är mycket nöjda med deras service och rekommenderar dem varmt till alla som letar efter en pålitlig mäklare i området.
Webbplats: Svenska Mäklarhuset.

5. Husman Hagberg

Ytterligare en stor aktör i Sverige och väletablerade i Spanien. Det är sällan kunder känner sig otrygga med en mäklare från Husman Hagberg.
Webbplats: Husman Hagberg.

6. Notar

En välkänd aktör både i Sverige och etablerad på den spanska marknaden. Kundtrygghet är sällan ett problem med en mäklare från Notar.
Webbplats: Notar.

7. Mäklarringen

Mäklarringen har förmodligen det största utbudet av bostäder utomlands. Som alla andra på listan så finns det inget dåligt att säga om denna mäklarfirma. Det är seriösa och högt uppskattade.
Webbplats: Mäklarringen.

8. Fastighetsbyrån

Slutligen kommer vi till Fastighetsbyrån som finns representerade på Spaniens mest populära orter. De berättar själva att de kan guida dig steg för steg mot en lyckad affär och vi vet att de kan göra det.
Webbplats: Fastighetsbyrån.

Respekterade svenska mäklare

I allmänhet har varje svensk mäklarfirma på listan ett gott rykte både i Sverige och i Spanien. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje mäklare är en individuell person, vilket innebär att kundupplevelserna kan variera beroende på vilken mäklare man väljer att samarbeta med.

Det betyder att varje mäklare är unik som person och yrkesutövare, vilket kan påverka hur väl de uppfyller kundens förväntningar och behov. Trots att mäklarfirman som helhet kan ha ett gott rykte, kan enskilda mäklare skilja sig åt i hur de hanterar affärer och kundrelationer.

Lycka till med din bostadsaffär i Spanien!

Taggar till artikeln