Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Var kan man resa med främlingspass

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Vilka lände erkänner främlingspass?
När du ska resa till ett annat land med ett främlingspass är det destinationslandet som avgör om du får resa in utan visum eller andra krav på inreseregler. Vad som gäller skiljer sig från land till land. Du kontrollerar vad som gäller genom en destinationskoll.

HÄR KONTROLLERAR DU INRESEREGLER FÖR FRÄMLINGSPASS.

Planera din utlandsresa i förväg och kolla vilka regler som gäller för just din destination. För att du ska få komma in i landet gäller reglerna som har fastställts av landet. När du ska resa in i ett annat land måste du därför följa landets inreseregler.

Många länder erkänner ett främlingspass som en godkänd resehandling. Men för att kunna resa in i landet kräver många länder att du ansöker om visum. Det finns alltså oftast olika regler beroende på om du reser med ett vanligt pass eller ett främlingspass.

Främlingspass gynnar turistindustrin

Många människor reser runt om i världen och för den person som inte kan skaffa ett pass från sitt hemland och uppfyller vissa villkor, finns möjligheten till ett främlingspass. Just ett främlingspass gynnar turistindustrin väldigt mycket. Detta speciellt då personer som bär ett främlingspass normalt sett inte skulle rest utomlands om de inte haft ett främlingspass.

Till vilka länder kan jag resa med främlingspass?

Du kan oftast resa till många länder med ditt främlingspass. Om du vill ta reda på reglerna för ett specifikt land kan du göra en destinationskoll. Du får då reda på samtliga officiella inresregler som gäller till din destination med ett främlingspass.

Taggar till artikeln