Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Ta reda på detta när du flyga som gravid

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Regler när du ska flyga som gravid.
Du som planerar att flyga som gravid bör känna till vissa regler. Normalt sätt kan du utan problem stiga ombord på flyget men kontrollera alltid inreseregler i landet du ska resa till. Det gör du genom Destinationskollen online. Här går vi igenom viktig information för dig som ska resa och är gravid.

Kontrollera inreseregler till din destination här.

Beroende på vilken vecka du är gravid kan det finnas restriktioner hos flygbolag som gör att du inte får resa med flyg. Detta beror på risken att du kan tvingas föda ombord. En sådan risk innebär att flygbolaget kan tvingas nödlanda på annan flygplats. Av den orsaken kan du nekas ombordstigning.

Vanligtvis har flygbolagen restriktioner för kvinnor som befinner sig i graviditetens två sista månader. Kontrollera dock vad som gäller direkt med flygbolaget du ska resa med. Olika flygbolag kan ha olika regler.

Ska du resa till en varmare land?

Beroende på vilken destination du reser till som gravid kan det finnas hälsorisker. I varmare och tropiska länder förekommer andra virus som är skadliga för gravida kvinnor. Kontrollera därför med din barnmorska om din destination är säker för dig som är gravid.

Sitt inte still för länge som gravid

Kontrollera inreseregler till din destination här.

Under långa resor med flyg, bil, tåg eller buss är det lätt hänt att man slutar röra på sig. Sitt inte still för långa stunder. Det finns en lite högre risk för gravida att få blodpropp om du sitter för länge. Rör lite på dig när du ges tillfälle även om du sitter i ett flygplan eller annat transportmedel.

Taggar till artikeln