Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Skaffa visum till Kuba

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Visumregler till Kuba.
Svenska medborgare som reser till andra länder måste vara beredda på att ansöka om visum eller uppfylla andra krav på inreseregler som landet har ställt. Reseregler till Kuba fastställs av landet och svenskar som ska resa till Kuba bör kontrollera vilka inreseregler som gäller innan avresan.

Ska du resa till annat land – kontrollera vilka inreseregler som gäller för dig här.

För att få komma in i ett annat land måste du uppfylla kraven på inresevillkor som har fastställts av landet. Ska du resa in till ett annat land finner du alla officiella inreseregler på Destinationskollen.se.

Tänk på att Kuba och andra länder du ska resa till kan ha ytterligare krav på regler för pass och dess giltighetstid. Andra regler som kan finnas är inreseavgifter och utreseavgifter. Olika inreseregler till Kuba kan finnas beroende på vilken resehandling du ska resa med.

Turistinformation om Kuba

Kuba är en destination som generellt sätt är ett säkert land. Här existerar ingen hög brottslighet men på grund av den ekonomiska krisen kan stölder förekomma. Se därför till att hålla vanligt uppsikt och iaktta vanlig försiktighet. Huvudstaden Havanna har en stark polisnärvaro vilket bidrar till en säkrare stad att turista i.

Om du kör bil på Kuba var medveten om att belysningen är dålig på kvällarna. Vägarna är generellt sätt i sämre skick vilket kan leda till att du kör på en dålig väg och inte sker skadad väg när det är mörkt. Håll därför god uppsikt på vägarna när du kör bil eller annat fordon.

Kommunalt resmedel

På Kuba fungerar inte det kommunala transporten. Bussar, båt och så vidare går inte regelbundet. Det kan också vara svårt att få tag i bussar och andra transportmedel. Tänk också på att bränsle kan vara krångligt att få tag på. Se därför till att planera din resa så gott du kan.

Taggar till artikeln