Annons

En tjänst från UG

Resor till Irland – information

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Information om resor till Irland.
Irland är vanligtvis en trygg destination som svenskar kan resa till. Normal försiktighet rekommenderas att iaktta. Irland är EU-medlem, men landet är inte med i Schengen-samarbetet, detta innebär vissa regler för resehandlingar.

Klicka här för att se vilka inreseregler som gäller för dig.

När du ska resa till ett annat land måste du uppfylla landets officiella krav på inreseregler. För att kunna uppfylla kraven måste du först veta vilka inreseregler som gäller. För att ta reda på vad som gäller gör du en destinationskoll i ovan länk.

De flesta svenskar som reser till Irland reser problemfritt i landet. Det är låg risk för att utsättas för brott men det är alltid bra att vara vaksam på sina tillhörigheter och förvara dessa på ett säkert sätt. Lämna inte dina tillhörigheter i bilen, exempelvis om du hyr en bil.

Om att resa till Irland

Irland är en trevlig destination som uppskattas av många svenskar. Det är speciellt landets rika historia fina landskap och städer som är pulserande – som lockar. Befolkningen är vänliga mot turister och det är sällan problem uppstår med turister och lokalbefolkningen.

Boka resa till Irland

Från Sverige går det flera flyg till Dublin från både Stockholm och Göteborg. Från Malmö går inga flyg till Dublin men resenärer som befinner sig i Malmö kan resa med flyg från Köpenhamn istället.

  • Från Stockholm och Göteborg flyger SAS och Ryanair till Dublin.
  • Från Köpenhamn flyger SAS, Ryanair och Norwegian till Dublin.

Taggar till artikeln