Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Resedokument till Turkiet – officiella regler

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Resedokument till Turkiet – vilka officiella regler gäller?
När du reser till Turkiet eller ett annat land måste du använda dig av en giltig resehandling. Vissa länder accepterar andra resehandlingar än ett vanligt pass för inresa medan andra länder inte accepterar det. För att kunna ta reda på vilka regler för resedokument som gäller för inresor till Turkiet använder du länken nedan.

Ett resedokument är en resehandling som vissa länder accepterar som en giltig resehandling. Även om du får resa med ett resedokument utfärdat i Sverige kan landet kräva att du ska ansöka om visum, vilket du annars kanske inte behövt göra om du rest med ett vanligt pass.

Det finns alltså många länder som ställer extra krav på resenärer som reser med ett resedokument. Vissa länder förbjuder resedokument helt för inresor i sina länder. Tänk på att det alltid är landet som fastställer vilka krav på inreseregler som gäller för dig som ska reser med ett resedokument.

Kontrollera vilka inresebestämmelser som gäller för resedokument

HÄR KONTROLLERAR DU INRESEREGLER FÖR RESEDOKUMENT.

Planera din utlandsresa och kolla vilka regler som gäller för just din destination Turkiet. För att du ska få komma in i landet gäller reglerna som har fastställts av landet. När du ska resa in i ett annat land måste du därför följa landets inreseregler.

Du kan kontrollera alla regler som gäller för dig oavsett tid på dygnet. Tjänsten Destinationskollen uppdateras mot officiella register som säkerställer vilka reseregler som gäller för dig som reser med ett resedokument.

Krav och villkor för resenärer med resedokument till Turkiet

Det ligger på ditt ansvar att kontrollera vilka inreseregler som gäller för resor med ett resedokument till Turkiet. Här har vi listat några viktiga punkter som du bör tänka på innan du bokar en resa till Turkiet eller annat land när du ska resa med ett resedokument.

Innan du reser utomlands bör du kontrollera:

  • vilka inreseregler som gäller
  • om du behöver visum, e-visa eller visa-on-arrival med resedokument
  • om du måste uppfylla andra regler
  • giltighetstiden på din resehandling
  • om du behöver uppvisa utresebiljett
  • om du behöver visa ordnat boende under vistelsen
  • om du behöver visa tillräckliga ekonomiska medel
  • om du behöver visa andra dokument eller handlingar
  • om du behöver en reseförsäkring

Viktigt att tänka på

HÄR KONTROLLERAR DU INRESEREGLER FÖR RESEDOKUMENT.

Verktyget Destinationskollen visar samtliga officiella inreseregler som gäller för din destination. Du kan kontrollera alla inrese- och utresebestämmelser online. Tjänsten Destinationskollen går att använda när som helst under dygnet och uppdateras mot officiella register som kontrollerar och säkerställer alla inrese-, vistelse och utresebestämmelser för alla länder i världen.

Taggar till artikeln