Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Resa till Saudiarabien visum och andra inresekrav

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Planerar du en resa till Saudiarabien?
Saudiarabien börjar bli ett allt mer populärt land för turister att resa till. Men innan du reser till landet är det viktigt att du kontrollerar vilka inreseregler som gäller. Till Saudiarabien behöver resenärer uppfylla vissa inresekrav. Du kan ta reda på officiella krav via Destinationskollen.

Kontrollera inreseregler i Saudiarabien här.

Det ligger alltid på resenärens ansvar att kontrollera vilka regler som gäller för att vara ”clear to border”. Utlänningar som ska vistas i landet behöver följa Saudiarabiens inreseregler och vistelseregler. Se till att kontrollera reglerna som gäller för just dig.

Beroende på vilken resehandling du reser med kan olika regler gälla. Vissa länder godkänner exempelvis inte ett provisoriskt pass. Du kan även kontrollera vad som gäller för resor med främlingspass och resedokument.

Du kan kontrollera vad som gäller om du har:

  • Vanligt pass
  • Provisoriskt pass
  • Resedokument
  • Främlingspass

Officiella inreseregler i Saudiarabien

Kontrollera inreseregler i Saudiarabien här.

Du får alltid reda på alla uppdaterade officiella inreseregler i Saudiarabien när du använder Destinationskollen. Tänk på att om du reser till ett land och inte uppfyller samtliga krav kommer du att nekas inresa i landet.

Frågor och svar om resor till Saudiarabien

Kan man resa till Saudiarabien med resedokument?
I enlighet med officiella inreseregler godkänner inte Saudiarabien ett resedokument som en giltig resehandling.

Hur är det att resa till Saudiarabien som kvinna?
Saudiarabien har börjat att moderniseras och synen på kvinnor utanför landet är mjukare. Det innebär att du som kvinna och turist i lugn och ro kan turista i landet. Se dock till att följa lokala lagar och regler.

Saudiarabien visum Umrah och Hajj?
Det finns ett speciellt visum för dig som ska resa till Saudiarabien i religiösa syften. Dessutom finns ytterligare hälsorelaterade krav på resenär som anländer till Hajj eller Umrah. Resenärer ska bland annat ha med sig vaccinationsintyg mot meningokock.

Taggar till artikeln