Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Resa till land som UD avråder

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Det allmänna säkerhetsläget får UD att avråda från resor, men vad gäller?
Många ställer sig frågan vad som händer om man reser till ett land som UD avråder från. Det händer absolut ingenting. Du får resa precis var du vill även om UD skulle avråda från resan. Det är det allmänna säkerhetsläget i ett land eller område som gör att UD avråder från resor men det betyder inte att det är förbjudet att resa.

Kontrollera inreseregler för din destination.

Man måste komma ihåg att när UD avråder från resor till ett land eller område finns det nivåer av säkerhetsläget. Vana resenärer som har varit på många olika platser i världen tar oftast inte hänsyn till UD:s avrådan. De reser iväg ändå.

Listan över länder och områden som UD avråder från gäller oftast den vanliga resenären. Den resenären som vanligtvis reser på sol- och semesterresor.

Är du en van resenär?

Om du har rest till många länder är inte avgörande för om du är en van resenär. För att du ska anses vara en van resenär ska du kunna uppfatta hur säkerhetsläget på plats är i ett land. Du ska kunna röra dig obehindrat i och bland olika kulturer utan att ta fysisk skada. Sådana resenärer anses vara vana resenärer.

Kontrollera alltid inresereglerna

Kontrollera inreseregler för din destination.

Oavsett om du är en van resenär eller inte finns det inreseregler för alla. Innan du reser till ett land är det viktigt att du kontrollerar vilka inrese- och vistelseregler som gäller för din destination. Du kontrollerar vilka regler som gäller hos Destinationskollen.

Taggar till artikeln