Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Resa till Dubai med barn

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Reseinformation för barn som ska resa till Dubai.
Planerar du en resa med barn till Dubai finns det flera saker att tänka på. Dubai är ett väldigt säkert resmål och brott mot utlänningar förekommer nästan inte. Från Stockholm-Arlanda finns det direktflyg till Dubai med Emirates. Innan du reser till Dubai är det viktigt att vara förberedd på vilka krav och regler som gäller för turister.

Ska du resa till något land av gulfstaterna – kontrollera vilka inreseregler som gäller för dig här.

Innan du reser till ett annat land i gulfstaterna är det viktigt att du kontrollerar vilka inreseregler som gäller för dig och om du skulle behöva visum. Detta gäller oavsett vilket land du reser till. Tänk på att vissa av länderna inte accepterar dubbelt medborgarskap, detta innebär att du då bör resa med endast ett av dina pass.

Dubai är generellt sätt en barnvänlig destination. Om ditt barn är under två år gammal kan barnet resa kostnadsfritt med Emirates. Detta gäller dock om barnet kan sitta i ditt knä och får alltså inte uppta en flygstol kostnadsfritt.

In- och utresebestämmelser

Kontrollera vilka inreseregler som gäller för dig här.

Du finner alla officiella in- och utresebestämmelser på www.destinationskollen.se. Kontrollera samtliga inreseregler som gäller för dig innan din avresa ska ske. Du kan omfattas av vissa specifika regler beroende på vilken resehandling du reser med. Tänk på att regler snabbt kan ändras varvid du bör vara uppdaterad om vad som gäller för resor med barn till Dubai.

Du kan kontrollera vilka in- och utresebestämmelser som gäller för vuxna och minderåriga.

Taggar till artikeln