Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Kristna resor – en guide till flera destinationer

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

För dig som är nyfiken på kristna resor finns här en riktigt bra guide. Speciellt Europa och Mellanöstern har många riktigt kristna områden du kan få uppleva. Här nedan hittar du en lista på några av de mest spännande kristna resorna du kan göra.

Här kontrollerar du officiella inreseregler till alla länder.

Du som ska resa till ett annat land uppmanas att kontrollera vilka inreseregler som gäller för dig. Planera din resa i god tid innan avresan. Tänk på att det är landets som fastställer inresereglerna för turister. När du ska resa in i ett annat land måste du följa landets inreseregler.

Lista över kristna pilgrimsfärdsplatser

  • Israel. Jerusalem, platsen för passionen (Via Dolorosa), platsen för Jesu korsfästelse och uppståndelse (Golgata i Heliga gravens kyrka), Ein Karem i västra Jerusalem är födelseplatsen för Johannes Döparen, Cenacle anses traditionellt vara platsen för den sista måltiden, korsklostret i centrala Jerusalem är platsen för Jesu korsträd som korset gjordes av.
  • Israel. Betlehem, är Jesu Kristi födelseplats. Naturligtvis har det lockat besökare i många århundraden på grund av detta faktum. Många kristna vill gå runt i staden där Jesus föddes och där han tillbringade en del av sitt liv.
  • Bulgarien. Rilaklostret – största och mest kända östortodoxa klostret i Bulgarien.
  • Egypten. Saint Catherine’s Monastery, Mount Sinai, den traditionella platsen för den brinnande busken och mottagandet av de tio budorden har firats sedan Konstantin den stores tid.
  • Egypten. Sankt Antonius kloster, ett koptiskt-ortodoxt kloster/katedral som ligger i den östra öknen. Det är en mycket viktig modell för många kloster.
  • Etiopien. Abuna Yemata Guh, en kyrka huggen från sten som är 2 580 m (8 460 fot) hög, som kräver en 45 minuters uppstigning till fots.
  • Iran. Sankt Thaddeus-klostret är ett gammalt armeniskt kloster i det bergiga området Västazarbaijan, Iran. Det tros vara en av de äldsta kyrkobyggnaderna i världen.
  • Jordanien. Bethabara (Al-Maghtas) – platsen för Jesu dop. På Jordanflodens östra strand mittemot Jeriko.
  • Turkiet. Grott- och underjordiska kyrkor och samhällen i Kappadokien.

Kristna resor – bra för själen

Här kontrollerar du officiella inreseregler till alla länder.

Världen är fylld med kristna historiska platser. När du bestämmer dig för en kristen resa kommer du med en hisnande färd genom århundraden. Allt från bibliska tider till andra många spännande tider och platser. Se dig omkring i världen och välj en spännande kristen plats där du kan må bra från själen.

Taggar till artikeln