Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Generella passregler i världen vid resor

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Generella riktlinjer för pass vid utlandsresor.
Här kan du ta reda på några generella riktlinjer för pass. Passregler varierar beroende på de länder du planerar att besöka. Olika länder har olika riktlinjer. För att du ska kunna ta reda på samtliga officiella passregler som gäller för just dig och din destination använder du Destinationskollen.

KONTROLLERA INRESEREGLER TILL LANDET DU SKA RESA TILL HÄR.

Tänk på att det ligger på ditt ansvar att kontrollera vilka krav på inreseregler som gäller när du ska resa till ett annat land. Du kontrollerar officiella reglerna som gäller för dig hos Destinationskollen.

Här kan du läsa några vanliga generella riktlinjer för pass:

  1. Giltighet: Se till att ditt pass är giltigt under hela din planerade resa. Många länder kräver att passet är giltigt i minst sex månader efter det att du har planerat att lämna landet.
  2. Visum: Kontrollera visumkraven för det land du planerar att besöka. Vissa länder kräver visum för vistelser av olika längder beroende på ditt medborgarskap.
  3. Blanka sidor: Vissa länder kräver att ditt pass har ett visst antal tomma sidor för visumstämplar. Dubbelkolla dessa krav innan du reser.
  4. Immigrations- och tulldekaler: Följ de lokala immigrations- och tullregler när du anländer till och lämnar ett land.
  5. Förlust eller stöld: Om du förlorar ditt pass eller blir bestulen på det under din resa, bör du omedelbart kontakta den närmaste ambassaden eller konsulatet för ditt hemland för att rapportera förlusten och ansöka om ett nytt pass.
  6. E-visum: Vissa länder erbjuder möjligheten att ansöka om e-visum online före din resa. Se till att du följer ansökningsförfarandet i förväg om detta är tillämpligt.

Det är viktigt att komma ihåg att passregler kan förändras över tid och kan variera beroende på de länder du besöker. Innan du reser är det bäst att kolla de senaste pass- och visumkraven hos din Destinationskollen för det land du ska besöka för att säkerställa att du är fullt informerad om de gällande reglerna.

Taggar till artikeln