Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Fullmakt bil utomlands pdf

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Planerar du att köra en bil utomlands som du inte äger? Då gäller ländernas regler för fullmakt för bil utomlands. Intyget skickas till dig som PDF och utfärdas av officiella Utrikesgruppen.

Om du kör med en företagsbil ska fullmakten skrivas under av firmatecknare inom bolaget. Du laddar ner blanketten (PDF) online, skriver och behörig firmatecknare skriver sedan under. Sedan ska intyget tas med under bilresan utomlands.

Många länder kräver bevis på att de som kör en annan persons eller företags bil kan uppvisa tillstånd. Syftet med tillståndet är bland annat att minimera riskerna med att stulna bilar förs in i andra länder. Ett annat syfte är att upprätthålla vilka bilar som ska registreras i landet och därmed betala fordonsskatt.

Trygghet med PDF fullmakt för bil utomlands

Kontroller mot bilar sker oftast vid gränskontroller och polisiära trafikkontroller. Vid dessa tillfällen är det bra att visa upp dokument som styrker att man har tillåtelse att föra en specifik bil utomlands. Det kan också vara bra att ha en fullmakt vid eventuella försäkringsärenden. Försäkringsbolag kan kräva att man uppvisar en fullmakt som styrker vem som kört bilen vid eventuella fordonsskador.

Så skriver du fullmakt i PDF-format

Du skaffar fullmakten enkelt online på officiella Utrikesgruppens webbplats. Tillståndet skickas till dig via e-post som PDF och ska skrivas under och skrivas under av behörig person: exempelvis privatperson om denne är ägaren eller behörig firmatecknare, om bilen står registrerad på ett företag.

>Du laddar ner fullmakt för bil utomlands i PDF här.

Taggar till artikeln