Annons

En tjänst från UG

Flyga med nationellt ID-kort

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Ska du flyga med nationellt ID-kort?
Planerar du en resa och ska resa med ett nationellt ID-kort finns det flera saker du bör tänka på. Du bör vara medveten om att alla länder inte godkänner ett nationellt ID-kort som en giltig resehandling. Tänk på att det ligger på ditt ansvar att kontrollera om du får flyga med ett nationellt ID-kort.

Kontrollera inresekrav med nationellt ID-kort här.

Kom ihåg att om din slutdestination godkänner ett nationellt ID-kort innebär det inte per automatik att transitlandet gör det. Du måste alltså kontrollera om transitlandet, alltså där du ska mellanlanda också godkänner ett nationellt ID-kort, annars måste du ha med dig ett pass.

Innan du reser till ett annat land bör du alltid kontrollera inresekraven, exempelvis: passets giltighetstid eller andra inresekrav och restriktioner som kan gälla. Det kan även finnas utresekrav i vissa länder som du bör känna till innan du startar din resa.

Ta del av officiella inreseregler

För att ta reda på vilka officiella inresekrav som gäller för dig som ska flyga med ett nationellt ID-kort kan du använda Destinationskollen. Genom att använda tjänsten får du reda på om du kan resa med ett nationellt ID-kort eller om det krävs andra resehandlingar för att godkännas inresa i ett annat land.

Kontrollera inresekrav med nationellt ID-kort här.

Taggar till artikeln