Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Bästa böckerna genom tiderna

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Denna sida innehåller annonslänkar

Böcker som passar perfekt att ha med på resan!

För att bli rankad bland de bästa böckerna genom tiderna, krävs det att böckerna har haft en stor inverkan på världen och många människor och det har nedan böcker utan tvekan gjort. Har du gjort dig bekant med Dale Carnegie, Marcus Aurelius, Niccolo Machiavelli eller Platon? Låt oss berätta mer om deras verk.

Dessa fyra herrar har engagerat sina hjärnor till det yttersta för att skapa texter som nu är tillgängliga för världen. Genom att läsa deras böcker kommer du att få många fördelar i livet och undvika att behöva genomlida hela livet för att hitta svar på livets frågor. Genom att läsa deras verk kan du få en betydande mängd insikter och svar.

Vad tror du att 2400 år gammal bok kan leverar idag? Vi garanterar att det är mycket mer än du tror!

Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning – Dale Carnegie

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA HUR DU VINNER VÄNNER OCH PÅVERKAR DIN OMGIVNING!

Utan tvekan världens absolut bästa bok i att förstå hur människor fungerar. Den är så bra att du kommer att lyckas med många nya saker när du har läst klart och förstått boken. Den kommer att förbättra dig till många nya nivåer.

Carnegie förklarar bland annat hur du kan:

  • förbättra din sociala kompetens
  • expandera din vänskapskrets
  • öka din påverkan och effektivitet
  • hantera kritik och minimera konflikter
  • bygga starka relationer med kunder och medarbetare
  • förbättra dina talarkunskaper och göra dem mer engagerande
  • inspirera och sprida entusiasm till andra.

Självbetraktelser – Marcus Aurelius

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA SJÄLVBETRAKTELSER!

Marcus Aurelius bok, ”Självbetraktelser”, är mycket mycket speciell av flera anledningar. För det första är den en unik inblick i tankarna hos en romersk kejsare och filosof. Aurelius skrev den som privata anteckningar för sig själv och innehåller världens bästa stoiska filosofi som fungerar perfekt att använda idag.

Under krig och stora problem fann Marcus Aurelius en tillfällig fristad i skrivandet av sina tankar. Resultatet blev Självbetraktelser som är en OTROLIG häftig samling refelxioner om att förstå sin inre styrka och finna harmoni med allt i världen. I nästan två tusen år har denna speciella bok inspirerat miljontals människor genom livets alla prövningar. Det är en odödlig text om moral, liv och död, som än idag anses vara en av de mest betydelsefulla i västerländsk litteratur.


Fursten – Niccolo Machiavelli

KLICKA HÄR FÄR ATT KÖPA FURSTEN!

Första gången som ”Fursten” publicerades år 1532 väckte den kraftig debatt som fortsätter än idag. Machiavelli belyser de alla mekanismer bakom makten, avslöjar de krafter som driver människor att underkasta sig och presenterar strategier för hur en furste kan bevara sin egen och statens makt. Det är en skoningslös men mycket sann världsbild där målet helgar medlen och moralen står underordnad det allmänna bästa.

Machiavellis texter har haft en djupgående inverkan på politiskt tänkande och fortsätter att fascinera och utmana läsare över hela världen. Den är så bra att du kommer att lita mindre på alla maktstrukturer och det med rätta! Vill du förstå maktspelet och hur falskt det är då måste du läsa denna bok!


Staten – Platon

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA STATEN!

Platon, en av de främsta herrarna för stoicismen. Han utmärkte sig med sin oslagbara logik, sitt förnuft och sin etik. Trots att han levde för över 2400 år sedan, är hans verk fortfarande mästerliga och utgör en otrolig skatt för mänskligheten. Denna bok är en oöverträffad källa till visdom och insikter som världen ska vara djupt tacksam över att ha tillgång till.

”Staten” är en sådan särskild bok att beroende på din bakgrund och din förståelse av hur samtal fungerar, kommer du att göra dina egna tolkningar. Om du inte kan följa med i samtalet kan det verka som att Platon överträffar dig. Var uppmärksam när du läser boken för att upptäcka Platons förtrollande konst att leda samtal.

Platons ”Staten” är det första utopiska verket inom världslitteraturen och en av de äldsta klassiska diskussionerna om rättvisa. Ingen annan filosof har haft mer inflytande på den västerländska traditionen än denna herre, absolut ingen. Staten är ett måste för alla som vill förstå hur en stat kan fungera och hur man kommer fram till en rättvis stat.


Taggar till artikeln