Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Asfaltera uppfart pris

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Det är vanligt och väldigt populärt att privatpersoner anlitar företag för att asfaltera sina uppfarter. Kostnaderna för att asfaltera kan skilja sig beroende på val av material och leverantör. Här berättar vi vad det kostar.

Under sommartider passar många på att asfaltera gamla och trasiga uppfarter. Många gånger kan det också ha varit uppfarter som inte har varit asfalterade. Det finns ett medelpris på asfaltering av uppfarter med standard. Standard asfalten fungerar utmärkt-

Inför asfalteringen sker en besiktning för att ta reda på hur förarbetet ska ske. Bland annat kontrolleras markens yta. Leverantören kommer att ge förslag på val av asfalt och oftast fungerar det perfekt med standard asfalten. Sedan påbörjas arbetet med underlaget för att avslutas med asfaltering.

Så är priserna för att asfaltera uppfart

Kostnaden för att asfaltera en uppfart baseras på standard materialval och inkluderar inte ytterligare arbete som kan krävas på grund av svåra markförhållanden eller liknande. Det är alltså ett standardiserat pris för grundläggande arbete utan extra kostnader.

  1. Pris per kvm² är cirka 300 – 600 kr
  2. Kostnad för markarbetet tillkommer med cirka 900 kr
  3. Alla moment inkluderade är cirka 1200-1500 kr per kvm²

Tänk på att kvadratmeterpriset kan skilja sig några hundra kronor uppåt beroende på hur stor uppfart du har samt markförhållanden. När alla momoent ingår sköts förarbetet, maskiner och personal av leverantören.

Tips på leverantörer

Det finns flera leverantörer runt om i landet som erbjuder asfaltering av uppfarter och andra vägar. Många av dem är också väldigt duktiga och följer hela regelverket. Det kan vara svårt att hitta rätt när det finns så många. Här får du tips på fem etablerade aktörer inom asfaltering.

  1. RC ASFALT AB
  2. PEAB Asfalt
  3. NCC
  4. ABTOT Mark och Anläggning
  5. Asfaltsgruppen

Taggar till artikeln