Annons

En tjänst från UG

Allt vanligare med striktare utreseregler

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Utreseregler i andra länder.
Alla länder i världen har inreseregler resenärer som ska besöka landet. Du kan komma att behöva ansöka om visum, visa att du har tillräckligt med ekonomiska medel för hela resan, visa upp hotellbekräftelse och utresebiljetten. Alla dessa inreseregler är standard och skriven i lag i många länder. Det finns dock flera länder som har vissa utreseregler.

Kontrollera utreseregler i annat land här.

Utresereglerna som länder har kan variera. Vissa länder kräver att du fyller i olika formulär med dina personuppgifter, var du har turistat i landet samt var din nästa destination är. Andra länder kräver att du betalar utreseavgifter. Dessa utreseavgifter kommer i bland som en chock för svenska resenärer. Vissa kan känna sig lurade av gränskontrollvakter som vill ha betalt för att man ska få resa ut ur landet.

En del länder har så kallade turistkort som gäller för in- och utresa. Alla dessa utreseregler bör du kontrollera innan du reser till landet. Detta för att kunna undvika att av misstag bryta mot några migrationslagar i landet.

Se till att kontrollera utreseregler

Kontrollera utreseregler i annat land här.

Det är alltid på resenärens ansvar att kontrollera så att man uppfyller alla utreseregler i ett land. Vissa länder kan vara mycket striktare än andra och kvarhålla en resenär tills att ärendet hittar en lösning. Därefter får utresan ske.

Så kallad overstay

Stanna inte i ett land längre än vad som är tillåtet för dig. Kom ihåg att länder tar ut böter om du stannar längre i landet än tillåtet, så kallad overstay. Andra länder kan anse att du har begått ett grovt brott där du kan dömas till fängelse om du stannar längre än tillåtet. Vi sådana tillfällen kan Sverige ha minimala hjälpmedel för dig.

Taggar till artikeln