Destinationskollen.se

En tjänst från UG

Åka båt från Spanien till Marocko

Destinationskollen
info@destinationskollen.se

Ta reda på reglerna när du ska åka båt till Marocko.
När du ska resa med båt från Spanien till Marocko gäller samma inreseregler i landet om du skulle rest med flyg. Många svenskar som reser till Spaniens södra delar passar på att ta färjan över till det närliggande Marocko. Det går flera båtar dagligen från Spanien till Marocko. Gör en destinationskoll för att ta reda på inresereglerna.

Kontrollera inreseregler i Marocko här.

Den snabbaste rutten från Spanien till Marocko är till Tangier från Tarifa som tar cirka 1 timme. Det finns flera rutter att välja mellan från flera städer i södra Spanien som tar dig till Marocko. Men vilka regler gäller för dig som ska resa från ett EU-land till Marocko som ligger i Afrika?

Tänk på att andra inreseregler gör gällande när du reser från Spanien till Marocko. Innan du reser med båten över till Afrika är det viktigt att du är medveten om att det ligger på ditt ansvar att kontrollera att du uppfyller inresekraven.

Olika resehandlingar till Marocko

Kontrollera inreseregler i Marocko här.

Det är skillnad på vilka inreseregler som gäller beroende på vilken resehandling du använder. För att du ska vara ”clear to travel” ska du uppfylla Marockos regler.

Färjor till Marocko

Resor från Spanien till Marocko med färja kan du i förväg boka hos någon av färjerederierna. Du har flera valmöjligheter och det finns just nu sammanlagt 8 rederier som erbjuder transport till och från Spanien och Marocko.

Förbindelserna är till Almeria och till Nador, Algeciras till Tangier, Motril till Tanger Med, Al Hoceima & Nador, Barcelona till Tangier & Nador & Tarifa till Tangier.

Taggar till artikeln